Da avto stekla ne bodo zarošena

Zarošena stekla so pozimi stalnica. Spomnim se, kako sem imela nenehno težave s tem, da so se mi avto stekla zarosila, še preden sem sploh prišla na steklo. Poskušala sem vse mogoče, a nič ni pomagalo. Prijatelji in znanci so imeli različne teorije o tem, kaj je treba narediti, če se steklo zarosi. Njihove teorije pa mi niso prav nič pomagale, čeprav sem šele kasneje izvedela, zakaj. Ko je namreč stanje postalo neznosno, sem avto odpeljala k mehaniku. Povedal mi je, da se je pokvaril ventilator kabine. Poleg tega pa mi je povedal tudi, koliko me bo stala menjava.

Koliko stane ventilator kabine?

Cene za ventilator kabine se bojda zelo razlikujejo. Vsaj tako mi je povedal mehanik. Seveda sem imela jaz neizmerno srečo s tem, da je bil prav ventilator kabine za moj avto med dražjimi. Če sem zraven prištela še ceno popravila, je bil znesek kar konkreten. Najraje bi se mu izognila, a zarošenih šip sem imela dovolj. Če se ti te zelo rosijo, ni niti prijetno niti varno. Zato sem začela razmišljati o alternativah. Razmišljala sem, da bi kupila rabljen ventilator kabine. Cene rabljenih so nižje, a nikoli ne veš, kaj dobiš. Poleg tega pa ti iskanje ustreznega dela vzame veliko časa, nešteto telefonskih klicev in dogovarjanj z ne vedno zanesljivimi prodajalci. Kje naj torej dobim nadomestni del po ugodni ceni?

Vsi ljudje vse vedo

Ko sem malo spraševala okrog, kaj naj naredim, sem spet dobila lepo število nasvetov. Med njimi mi je kar nekaj znancev svetovalo, da lahko ventilator kabine na spletu poiščem po ugodnejši ceni, kot bi ga dobila pri mehaniku. Najprej sem poskušala ceno na nekaterih tujih straneh, a sem na koncu ugotovila, da bo nakup najbolj varen v slovenski spletni trgovini. Po priporočilu sem izbrala Silux.si. Pred nakupom sem jih še poklicala in vprašala, ali je izbran ventilator pravi za moj avto. Zelo prijazno so mi svetovali ter mi razložili vse, kar me je zanimalo. Tako sem privarčevala pri nakupu ter dobila kakovosten nadomestni del za moj avto. Sedaj se mi avtomobilska stekla ne rosijo več tako pogosto, če pa se mi, enostavno prižgem ventilator kabine!