Kakšni so dobri vizirji za čelade?

Čelada je zelo pomembna in obvezna pri vožnji z motorjem, saj zaščiti glavo in ob morebitni nesreči prepreči najhujše pošlodbe in velikokrat reši življenje motoristov. Vizirji za čelade pa so še dodatna oprema za čelado in ščitijo obraz motorista privožnji.So pomembni, saj zaščitijo obraz pred morebitnimi udarci, prahom, pred močno sončno svetlobo in nepredvidenimi tujki, ki ob vožnji lahko priletijo v obraz. Velikokrat se zgodi, da motorist naleti pri vožnji po cesti na kakšno nepredvidljivo oviro, ki morda ni velika, vendar jo ob hitri vožnji povozi in del te ovire lahko ob nezaščiti obraza tega pošloduje.Pri tem tudi ščitniki obraza preprečujejo hude poškodbe, ki imajo lahko trajne posledice in za vedno spremenijo življenje motorista. Zato je pomembno, da se s čelado uporabljajo ustrezni vizirji za čelade, ki so na voljo v specializiranih motorističnih trgovinah in so narejeni iz različnih materialov in velikosti. Prilegati se morajo čeladi in se nanjo pritrdijo z ustreznimi vijaki.V prodaji je tudi ustrezni mehanizem za fiksiranje. Vizirji za čelade so lahko različnih barv, prozorni, zatemnjeni in narejeni iz različnih materialov.

vizirji-za-čelade

Cene so različne in so odvisne od kakovosti materiala iz katerega so izdelani. Motorist lahko kupi opremo tudi preko spleta in na voljo je res velika izbira in obstajajo številne možnosti, da kupimo opremo, ki nas bo popolnoma zaščitila in omogočila varno in prijetno vožnjo. Motoristi se zdužujejo v različnih združenjih in imajo svoja redna srečanja, ki velikokrat segajo preko meja in prirejajo tudi tekmovanja z motorji. Tudi na tovrstnih druženjih si lahko izmenjajo izkušnje in seveda beseda nanaese tudi na opremo in med seboj si izmenjujejo nasvete tudi o delih za opremo za vožnjo na motorju. Če se vam zdijo novi deli za motroristično opremo predragi za vaš žep, lahko kupite tudi rabljene dele, ki so dobro ohranjeni in prav tako uporabni, zanje pa boste odšteli znatno manj denarja.Motoristična zveza ima tudi svoj časopis, ki redno objavlja oglase o novi in rabljeni opremi.

Pomembno je, da se odločimo za pravo zaščito celotnega telesa na motorju, saj je to med res zelo izpostavljeno različnim nevarnostim, ki prežijo na nas med vožnjo in s pravilno opremo bomo manj ranljivi in tudi pravilneje in hitreje bomo reagirali ob nenadnih in neprevidenih dogodkih na cesti. Zato vam ne sme biti žal denarja za dobro in varno opremo.Zavedati pa se moramo, da sta motor in oprema precej drag hobi.. A če se želimo popolnoma zaščititi pri vožnji z motojem, moramo kupovati kakovostno in varno  opremo za vse dele telesa n seveda tudi za zaščito obraza, kamor spadajo tudi ščitniki.

Velikokrat motoriste ustavijo tudi policisti in jih kontrolirajo glede opreme in ustreznosti dokumentov. Obstajajo tudi določeni predpisi glede opreme in če ta mi ustrezna,lahko voznika motorja doletijo visoke denarne kazni. Zato je bolje, da to preprečite in se dobro zaščitite in se nato samozavestno podate na cestišče, kjer vas čaka veliko lepih in zanimivih izzivov sredi narave. Le oči morate imeti odprte in opazovati, koliko lepega vam narava nudi. Le predajte se ji in sprejela vas bo v svoj topel objem.