Toča mi je razbila šipo na avtu!

Vetrobranska stekla niso poceni. To sem vedela, še preden mi je toča razbila prednjo šipo. V resnici se šipa sicer ni razbila, ampak le poškodovala. Na njej so ostale majhne vdolbinice, med katerimi je bila največja prav na voznikovi strani. Zato je ovirala pogled na cesto, kar je bilo zelo moteče. Zaradi ene same vdolbinice se mi je zdelo neumno menjati celo prednje steklo, zato sem iskala drugačne rešitve. In jih seveda tudi našla. Na srečo se na internetu najde rešitev za prav vsako težavo. Vprašanje pa je, če ta rešitev težavo tudi v resnici reši. V primeru mojega vetrobranskega stekla že ni bilo tako. Povedala vam bom celo zgodbo, a za drugič vem, da bi lahko s kakšno ponjavo, cerado za avto ali drugim enostavnejših pokrivalom preprečila poškodbe na steklu. Tako kot jih lahko denimo na kolesih že poceni okrasni pokrovi.

Popravilo ni poceni in še prav nič ne pomaga

Zamenjava celega prednjega stekla zaradi ene same vdolbinice od toče se mi je zdela predraga investicija. Vetrobranska stekla (https://www.silux-auto.it/) so namreč precej draga, poleg tega pa jih ni ravno zelo enostavno zamenjati. Po drugi strani pa se samo popravilo stekla sliši enostavno. S posebno maso oziroma smolo se preprosto napolni vdolbinico in se jo nato še popolnoma zgladi. Postopek traja nekje 20 minut, poleg tega pa je še relativno poceni. Seveda sem se odločila zanj!

Čez pol ure je bil avto pri meni, steklo je bilo na prvi pogled videti v redu in z veseljem sem se odpeljala domov. A že med prvo vožnjo se je izkazalo, da je na steklu ostala sled za poškodbo oziroma da je ta še vedno vidna. Zaradi smole se je sicer poškodbo videlo veliko manj in je bila tudi manj moteča, vendar pa ni popolnoma izginila. Na sredini mojega vidnega polja je bila še vedno neka pikica, ki je bila videti kot majhen madež, a ga ni mogoče odstraniti. Verjamem, da je popravilo lahko zelo uspešno, sploh če je poškodba majhna in se nahaja na sovoznikovi strani. Ampak v mojem primeru pač ni bilo tako, zato mi je bilo kmalu žal denarja, ki sem ga odštela za popravilo. Pa čeprav ni  bilo drago in je postopek trajal le 20 minut.

Draga vetrobranska stekla po ugodni ceni

Ko sem pri mehaniku vprašala, koliko stanejo vetrobranska stekla skupaj z menjavo, se mi je zvrtelo pred očmi. Naj se odpovem dopustu, zato da se bom lahko spet nemoteno vozila z avtom? Mehanik mi je omenil, da lahko steklo kupim tudi sama in tako nekaj prihranim, saj bom pri njem plačala le še za menjavo. Naredila sem točno tako: na spletni strani Silux.si sem našla ugodna vetrobranska stekla ter enega kupila. Malo me je še skrbelo, kako bo z nakupom takšnega velikega stekla preko spleta in kako bo z dostavo, a ni bilo težav. Cena skupaj z menjavo pa je bila tudi veliko nižja, kot če bi tudi steklo naročila pri mehaniku.

Se selite? Imate ogromno stvari, ki jih je potrebno pripeljati v vaš nov dom. Prav vam bo prišla storitev najem kombija o kateri pišemo v našem novem članku.

Avto kozmetika. Za boljši sijaj in večjo zaščito. Avtokozmetika vrhunske kakovosti je namenjena vsem, ki želijo skrbeti za svoja vozila s kvalitetnimi produkti po dostopnih cenah. Preberi več …