Kako svoje vozilo zaščititi na čim bolj učinkovit način?

Verjetno si želite, da bi vaš avto čim dlje časa ostal v stanju, kot je, in da bi vam seveda služil vrsto let. A za kakovostno delovanje in primeren izgled boste morali v veliki meri poskrbeti kar sami. Pri tem vam je lahko v veliko pomoč tudi kakovostna zaščita za avtomobile, kamor na primer sodi cerada proti toči, senčniki za avtomobile in še bi lahko naštevali.

Seveda ni dovolj, da na trgu izberete najbolj kakovostno zaščito za svoje vozilo. Pred nakupom morate poleg kakovosti preveriti še najmanj velikost opreme in materiale, iz katerih je izdelek narejen.

Izbira primernega pokrivala za avto

Če doma nimate garaže oziroma primerno pokritega prostora, kamor bi parkirali svoje vozilo, potem je cerada proti toči za vas skorajda nujna oprema, ki bi jo morali vedno imeti pri roki. Dandanes so na voljo vrhunska pokrivala, ki vozila ne ščitijo zgolj samo pred točo, temveč še pred številnimi drugimi nevšečnostmi.

Cerada proti toči
Cerada proti toči varuje vašega jeklenega ljubljenčka pred vremenskimi neprilikami

Če boste morda svoje vozilo za dlje časa pustili stati na odprtem parkirišču, ker na primer odhajate brez njega na daljše potovanje, je dobro, da ga pokrijete s primernim pokrivalom. Katera cerada proti toči je najprimernejša za vaše vozilo, vam lahko svetujejo strokovno podkovani in izkušeni prodajalci v specializirani trgovini z izdelki za vozila.

Dobra zaščita avta s senčniki

Seveda cerada za avto še zdaleč ni edina zaščitna oprema, ki pomaga, da vozila ostajajo dovolj dobro zaščitena med točo in drugimi manj zaželenimi zunanjimi vplivi oziroma dejavniki. Zlasti poleti so zaželeni ali celo dobrodošli senčniki za avto. Tudi te je treba znati izbrati.

Cerada proti toči
Prikaz pritrjevanja cerade proti toči na avtomobil

Nekateri senčniki za avto so narejeni po meri. Ti veljajo za najbolj učinkovite. Ko jih boste uporabljali v bolj vročih poletnih dnevih, pa vam bodo zato hvaležni predvsem starejši ljudje, prav tako otroci pa tudi hišni ljubljenčki.

Najbolj priljubljeni dodatki za avto

Čeprav se cerada oziroma pokrivalo za avto in avtomobilski senčniki lahko prištevajo v kategorijo zaščitnih izdelkov za avte, pa bi jih zlahka uvrstili tudi med dodatno opremo.

Univerzalni strešni nosilci Nordrive 

Najbolj priljubljen dodatek za avto je poleg cerade in sečnikov tudi strešni nosilec za avto. Ker ga najverjetneje uporabljate tudi na svojem vozilu, še toliko bolje veste, o čem govorimo. Ena od njegovih ključnih prednosti je tudi to, da ga lahko pustite na strehi, čeprav avto želite pokriti s pokrivalom oziroma cerado.

Spoznajte osnovne lastnosti strešnega nosilca za avto

Čeprav veste, kaj je strešni nosilec za avto, pa verjetno ne poznate vseh podrobnosti o njem, na primer iz česa je sestavljen in podobno.

Na trgu so na voljo univerzalni pa tudi tipski nosilci za streho avta. Obe vrsti sta najpogosteje izdelani iz aluminija ali pa iz jekla. A ne glede na vrsto materiala se lahko strešni nosilec za avto ponaša z vrsto prednostmi.

Strešni nosilci za avto se lahko hitro in preprosto montirajo. Omogočajo možnost nalaganja težjih bremen, ponujajo zaščitni sistem proti kraji, imajo športno elegantno obliko in zagotavljajo zelo veliko mero vzdržljivosti pa tudi same varnosti.

Sestavni deli strešnih nosilcev

Praviloma je vsak strešni nosilec za avto sestavljen iz štirih osnovnih nog, iz dveh primerno dolgih prečnih palic, pritrdilnega kompleta in ne nazadnje še iz ključavnice. Osnovne noge so pogosto oblikovane za vozila, ki imajo na strehi že vgrajena pritrdila. Dopolnjujejo poseben pritrdilni del, ki pa se povsem prilega strehi modela oziroma samemu tipu vozila.

Prečne palice strešnega nosilca za avto so najpogosteje izdelane iz jekla ali plastike. Na koncu vključujejo še plastični pokrov. Veljajo za enega od najbolj pomembnih delov nosilca za avto in tudi za strešni kovček. Prečke so lahko izdelane tudi iz aluminija.

Pritrdilni komplet je lahko različno zasnovan. To je zlasti odvisno od znamke, modela pa tudi od samega letnika vozika. Posledično boste morali sami ugotoviti, kateri komplet je najprimernejši za vaš avto. Če se boste odločali za spletni nakup strešnega nosilca za avto, potem boste morali navesti še posebno šifro. Pri tem vam lahko pomagajo tudi spletni prodajalci.

Ključavnica strešnega nosilca za avto pa bo vsekakor poskrbela za še večjo varnost. To pomeni, da bo strešni prtljažnik po montaži zagotovo ostal na strehi vozila. Vsekakor pa vas bo ta del strešnega avto nosilca obvaroval tudi pred morebitnimi nepridipravi, ki pa jih dandanes seveda ni prav malo. Hitro se namreč radi poskušajo dokopati do vsebine strešnega kovčka.