Strešni nosilci za avto za lažje prevažanje prtljage

Starejši avtomobili imajo na strehi odtočne kanale za vodo. Če si lastimo tako vozilo, lahko namestimo strešne nosilce za avto (preverite na https://www.withcar.si/), ki so namenjeni za pričvrstitev v omenjene odtočne kanale. Načeloma so strehe z kanali večinoma imela starejša terenska vozila, nekateri kombiji in SUV-ji. Dandanes pa večina vozil ima tirnice oziroma druge sisteme za prevažanje prtljage.

Strešni kovčki za varno prevažanje prtljage

Razpoložljiv prostor za prtljago na strehi najbolje izkoristiti s strešnimi kovčki za avto, ki jih brez težav namestimo na nosilce. Primerni so za prevažanje manjše in večje prtljage. Obenem pa jih lahko pustimo na vozilu tudi skozi celo leto, saj so odporni na naravne elemente, kot so dež, sneg, UV žarki, leteči predmeti ipd.

Strešni nosilci in strešni kovček
Strešni nosilci in na njih nameščen strešni kovček

Zaščitimo prtljago na strehi

Na strehi lahko prtljago dobro pričvrstimo z vrvjo ali drugimi sistemi. To je sicer zadovoljiva rešitev, vendar ne bo nudila primerne zaščite bolj občutljivim predmetom. Bolj priporočeno je, da uporabimo avtomobilske strešne kovčke, ki odlično zavarujejo vse vsebovane predmete.

Omenjena lastnost nam pride zelo prav v primerih, ko nas ujame nepričakovan dež, veter in drugi elementi med vožnjo. Vgrajena ključavnica, ki jo imajo strešni kovčki, pa tudi prepreči nepridipravom, da bi se polastili naše prtljage.

Preprečimo poškodbe notranjosti vozila

Pogosto se zgodi, da moramo v notranjosti vozila prevažati ogromne količine prtljage. To je lahko dokaj nevarno, saj lahko v primeru nenadnega zaviranja številni predmeti postanejo izredno nevarni. Če pa imamo prtljago pospravljeno v strešnih nosilcih za avto, pa se omenjeni nevarnosti izognemo. Obenem pa sprostimo notranji prostor v kabini, kar bo omogočilo večjo mero udobja vsem potnikom, kot tudi vozniku in sovozniku.