Strešni nosilci za osebna in kombinirana vozila – kakšne izbrati?

Vedno je potrebno v prvi vrsti poskrbeti, da bodo strešni nosilci ustrezali našim potrebam.
Avtomobilski nosilci so lahko tipski ali univerzalni. Pri tipskih gre za izbiro glede na znamko in model našega avtomobila, kar pomeni, da jih kasneje, pri menjavi avtomobila ne bomo mogli uporabiti na drugem vozilu, prav tako pa je odločite za tipske nosilce neprimerna, če imamo pri hiši več vozil in bi radi, da se naši avtomobilski nosilci podajo na več kot zgolj enega.strešni-nosilec Strešni nosilci tipske izdelave so izdelani iz kakovostnih in trpežnih materialov, njihova nosilnost pa običajno dosega sto kilogramov. Ker so izdelani tipsko, se tudi najbolje podajo posamezni obliki avtomobila glede estetskega videza, seveda pa skrbijo tudi za dobro aerodinamičnost, torej pri vožnji zgolj minimalno povečajo upor in skrbijo, da med hitrejšo vožnjo ne prihaja do žvižganja oziroma hrupa zaradi zračnega upora. Vedno je dobro poseči po tistih nosilcih, ki so prevlečeni s protizdrsnim materialom, saj ta skrbi, da se tovor med vožnjo ne premika in je ta zato varna, prav tako pa velja preveriti, kakšna oziroma kako dolgo traja garancija.
Če se za svoj avtomobil odločite za univerzalne strešne nosilce, boste te lahko uporabljali vrsto let in na različnih avtomobilih, kar je za marsikoga precej bolj praktično. Ti avtomobilski nosilci omogočajo namestitev različnih vrst strešnih sani – uporabite lahko tako odprte kot zaprte strešne sani.
V kolikor uporabljate kombinirano vozilo, je priporočljivo, da so vaši strešni nosilci namenjeni kombiniranim oziroma tovornim vozilom. Najbolje je poseči po tipskih, saj so ti prilagojeni posameznemu modelu in znamki. Nosilnost tovrstnih strešnih nosilcev je dvakrat večja kot pri tipskih nosilcih za osebna vozila, torej kar 200 kilogramov. Tako kot avtomobilski so tudi tovorni nosilci oblikovani aerodinamično in imajo prevleko, ki preprečuje zdrs. Najbolje pri teh nosilcih je, da omogočajo prevoz tovora različnih oblik, prav tako pa nekatere znamke nosilcev omogočajo še nadgradnjo nosilcev z različnimi drugimi dodatki. Z njimi si precej olajšate nakladanje in razkladanje, ali pa poskrbite za bolj varno in predvsem prijetnejšo vožnjo, kjer je tudi ob večjih hitrostih in večjemu tovoru vpliv tovora na aerodinamičnost vozila čim manjša.

strešni-nosilci Preden se odločite za nakup nosilcev, je vsekakor dobro razmisliti o vseh prednostih in slabostih posameznih vrst nosilcev, saj nenazadnje strešni nosilci niso potrošno blago, temveč nekaj, kar naj bi uporabljali precej dolgo, temu primerna pa je vsekakor tudi cena.