Z avtom na smučanje – zimska oprema za avto

Kako vaš avto pripraviti na zimo? Zimske pnevmatike so pozimi seveda osnovna oprema, prav tako pa je pametno avto opremiti še z drugo zimsko opremo. Sploh, če se pozimi večkrat odpravite na smučanje, saj so ceste do smučišč pogosto takšne, da boste na njih potrebovali verige za avto. S seboj je dobro vzeti tudi kakšno lopato, s katero boste po potrebi skidali sneg, če vas ravno zamede. Nosilci za smuči se pritrdijo na streho avtomobila. Montaža je enostavna in hitra, vi pa boste s seboj vzeli vso opremo, ki jo potrebujete, hkrati pa boste pripravljeni na zimske razmere ter na pot, kadarkoli se vam bo pač zazdelo.

Nosilci za smuči poskrbijo tudi za večjo varnost

Če se z avtom odpravljate na smučanje, vam bodo zelo prav prišli nosilci za smuči. Ti niso le zelo praktični, saj vam omogočajo bolj udoben prevoz smuči, ampak poskrbijo tudi za večjo varnost med vožnjo. Smuči v prtljažniku namreč lahko v primeru nesreče povzročijo hude poškodbe, zato jih na tak način ni priporočljivo prevažati. Nosilci za smuči so tako odlična rešitev, ki bo poskrbela za to, da bodo vaše smuči varno pripete na strehi avtomobila. 

Kakšni nosilci za smuči so najboljši?

Dandanes so vam na voljo zelo različni nosilci za smuči, med katerimi lahko izbirate. Pri izbiri bodite pozorni na to, da so izbrani nosilci za smuči:

 • primerni za vaš avto,
 • varni za uporabo,
 • opremljeni z vsemi potrebnimi certifikati,
 • enostavni za montažo,
 • kakovostni,
 • takšni, da omogočajo hitro vpenjanje smuči.

Kje kupiti nosilce za smuči?

Različni nosilci za smuči so vam na voljo tudi v spletni trgovini withcar.si, kjer si lahko ogledate, kakšni modeli so vam na voljo. Primerjajte jih med seboj, oglejte si, kako se namestijo, ter izberite tiste, ki vam najbolj ustrezajo. Če niste popolnoma prepričani, kateri nosilci za smuči bi bili najbolj primerni za vas, pa vam bodo v omenjeni spletni trgovini z veseljem pomagali z nasveti.

Zimske pnevmatike v višjih legah pogosto niso dovolj

Ko so na strehi montirani nosilci za smuči, pa je čas, da se odpravite na smučanje! A pozor: to, da imate na avtu montirane zimske pnevmatike v višje ležečih predelih, kjer so običajno smučišča, navadno ni dovolj. Tam namreč velikokrat vladajo prave zimske, ki jim v dolini nismo vajeni. Zato je s seboj dobro imeti tudi verige za avto. 

Verige za avto je vedno dobro imeti s seboj

Verige za avto vam lahko pridejo prav v številnih situacijah in vas rešijo iz zagate, ko je cestišče zasneženo ali poledenelo. To je še posebej pomembno, ko se vozite po strmini oziroma po klancu, saj v zimskih razmerah takrat samo zimske pnevmatike pogosto ne zadostujejo. Ne glede na to, kako kakovostne zimske pnevmatike imate nameščene na vašem vozilu, morajo biti takrat, ko se odpravljate na smučanje, v prtljažniku tudi nove verige za avto. Pravzaprav je verige za avto dobro imeti v prtljažniku kar celo zimo, saj nikoli ne veste, kdaj vam pridejo prav.

Poskrbite tudi za ostalo zimsko opremo za avto

Zimske pnevmatike, verige za avto in nosilci za smuči pa niso edina zimska oprema, ki jo je v tem obdobju leta pametno imeti v avtu. Pred odhodom je zato treba premisliti o tem, katera zimska oprema bi vam lahko prišla prav. Če se odpravljate na smučanje, je temu treba prilagoditi tudi vaš avto. Slednjega je dobro opremiti z:

 • nosilci za smuči, ki jih montirate na streho avtomobila,
 • zimskimi pnevmatikami, v prtljažnik pa dodati še verige za avto,
 • lopato za kidanje snega,
 • metlico za sneg, s katero boste očistilo prednje vetrobransko steklo in ostala okna ter luči,
 • strgalo, s katerim boste očistili zamrznjena stekla,
 • toplo deko ali odejo, ki vam lahko pride prav v primeru okvare ali nesreče.

Poleg tega pa je v avtu poleg obvezne opreme – prve pomoči, varnostnega trikotnika in odsevnega jopiča dobro imeti še baterijsko svetilko. Ta vam še sploh pozimi lahko pride velikokrat prav, saj so dnevi kratki, zato se zunaj hitro stemni. K temu lahko dodate še nekaj toplih oblačil in že ste pripravljeni na smučanje in na vožnjo v zimskih razmerah. Seveda pa ne pred odhodom na smučanje ne pozabite preveriti še, ali so v nosilcih za smuči pritrjene smuči in ali imate s seboj tudi vso ostalo smučarsko opremo.