Zakaj so strešni nosilci za avto dobra izbira

Strešni nosilci vam v prvi vrsti lahko prinesejo veliko dodatnega prostora v vozilu. A to še zdaleč ni ednini razlog, zakaj se je pametno odločiti za nakup takšnega izdelka. Ker so lahko izdelani po meri, vam zaradi popolnega prileganja nudijo večjo varnost pri prevažanju tovora na strehi vašega avtomobila. Sistemi takšnih nosilcev odličnih proizvajalcev so praviloma nadgrajeni z dodatno varnostno ključavnico. To pa učinkovito preprečuje morebitno odtujitev strešnih nosilcev oziroma samega tovora.

Sodobno zasnovani strešni nosilci za avto so aerodinamične oblike. To vam zagotavlja vožnjo brez dodatnega neprijetnega bobnenja, ki bi ga lahko ustvarjali strešni nosilci za vozila. Na sploh pa vam preverjeni in svetovno uveljavljeni proizvajalci tovrstnih produktov zaradi izjemne kakovosti ponujajo večletno garancijo.

Nosilci za streho osebnega in tovornega ali kombiniranega vozila

Strešne nosilce za vozila po meri odlikuje robustna kakovost različne nosilnosti na posamezno prečko. Obenem vam ponuja popoln ter dovršen dizajn z vrhunsko izvedbo. Posledično je vaš avtomobil videti še bolj eleganten. Kljub temu da so takšni elementi za tovorna vozila izjemno kompaktni, pa so zasnovani aerodinamično. Posledično uporabnikom zagotovijo zelo udobno vožnjo. Prečke nosilcev so na svoji zgornji strani prevlečene s protidrsno gumo. Na prav vseh stranicah imajo kanale, ki omogočajo montažo najrazličnejših dodatkov.

Strešni nosilci za tovorna vozila
Strešni nosilci za tovorna vozila so zasnovani aerodinamično

Za osebna vozila so strešni nosilci izdelani prav tako natančnih merah. Namešča pa se jih predvsem na tista mesta, ki jih določi proizvajalec vozila. Praviloma ponujajo 100 % prileganje ter ekstremno zanesljivost. Zasnovani so aerodinamično ter uporabniku zagotavljajo udobno ter tiho vožnjo.

Nosilci za osebna vozila s sanmi

Na trgu so na voljo tudi nosilci za osebna vozila s sanmi. Zanje se odločajo tisti lastniki oziroma uporabniki avtomobilov, ki imajo na strehi vzdolžne sani. Pri izbiri pa je treba biti še posebej pozoren na to, ali ima vozilo zaprte ali odprte sani. Odprte strešne sani se strehe dotikajo samo na dveh točkah. Vmes med njimi je razmak med streho. Če pa se zaprti strešni nosilci zaprti, se nosilec po celotni dolžini dotika strehe. Posledično vmes ni nobenega razmaka.

Stresni nosilci za zaprte sani
Stresni nosilci za zaprte sani

Ne glede na to, za katero vrsto avto nosilcev se boste odločili, pa je dejstvo, da boste na takšen način ustvarili veliko dodatnega prostora v svojem vozilu. Vsekakor je takšne elemente najbolje prevažati oziroma nameščati na strehi. Vsekakor pa boste morali izbrati takšne, ki se posebej prilegajo vašemu tipu vozila.

Strešni kovčki kot izjemno priročna oprema za avtomobile

Strešni kovčki so na sploh izjemno priročna oprema za vozila na sploh. V njih lahko prevažamo najrazličnejše predmete, za katere ni dovolj prostora v notranjosti avta oziroma v samem prtljažniku. Takšna nosilna oprema za vozilo je še posebej dobrodošla za vse lastnike oziroma uporabnike avtomobilov, ki prevažajo nekoliko težje pa tudi večje predmete, na primer športno opremo. Ker pa je kovček na strehi avtomobila popolnoma zaprt, v njem lahko brez težav prevažamo tudi ostale predmete.

Video: Prikaz uporabe strešnega kovčka za prevoz prtljage

Še ena dobra rešitev za prevažanje opreme, kot so kolesa, smuči, pa so strešni nosilci. Ti so zasnovani kot nekakšne sanke. Njihova povprečna nosilnost je 100 kilogramov. Na nosilne prečke pa se lahko namesti ter zapne smuči in smučarske palice za vse družinske člane. Tovrstna dodatna avto oprema je za uporabo povsem varna. Vsebuje namreč varnostno zapenjanje ter dodatno zaščito, ki preprečuje premikanje tovora na strehi vozila.

Vrsta tovora v kovčku na strehi vozila

Še preden se lotite nakupa strešnega kovčka, dobro premislite o tem, katero vrsto tovora boste v njem najpogosteje prevažali. Od tega je namreč v precejšnji meri odvisna tudi sama velikost tovrstne dodatne avto opreme. Če na primer v njem nameravate prevažati smuči oziroma smučarsko opremo, v tem primeru velikost, obliko pa tudi slog kovčka določa dolžina najdaljših smuči. Pri večini proizvajalcev so vam strešni kovčki na razpolago v treh različnih velikostih. Na voljo so na primer 330, 430 in 530-litrski kovčki.

Če pa nameravate na strehi avta prevažati nekoliko težje predmete pa tudi daljše ter širše, so strešni nosilci veliko primernejša in boljša izbira. Ker bodo najverjetneje tovrstni predmeti segali čez robove strehe vozila, morate pri tem poskrbeti za dodatno varnost. Ena od največjih prednosti, ki vam jih ponujajo nosilci na strehi vozila, je ta, da pri njihovi uporabi niste omejeni s širino in dolžino tovora.

Pogostost uporabe strešnega kovčka ali nosilcev

Strešni kovčki pa tudi strešni nosilci so lahko na vozilu ves čas nameščeni. To se splača predvsem tedaj, kadar tovrstno opremo zelo pogosto uporabljate. Na sploh pa velja, da takšna oprema v prvi vrsti ni namenjena temu, da bi se z njo neprestano prevažali naokoli.