Žarometi zakonsko predpisani

Kot vsi vemo in se dobro zavedamo so žarometi zakonsko predpisani in zahtevajo brezhibno delovanje na vašem vozilu. Brez ustreznih luči boste kar hitro dobili kazen oziroma, če vam luči ne svetijo primerno lahko tudi v tem primeru kar hitro pride do prometne nesreče v prometu, saj ponoči ne boste dobro videli ceste in drugih udeležencev na cesti. Po zakonu imamo v Sloveniji predpisano 24 urno delovanje luči, ki jih moramo meti prižgane, saj v drugem primeru dobimo kazen za neupoštevanje predpisov. Veliko držav tega zakona nima, pri nas pa je to zelo pomembno.žarometi

Žarometi ponoči so zelo pomembni

Mislim, da si nihče ne zna predstavljati vožnjo v slabših vremenskih razmerah in ponoči brez ustreznih žarometov ali nasploh brez njih. Žarometi nam najbolje koristijo ponoči, saj brez njih je vožnja nemogoča, ker ne vidimo poti, drugih vozil in udeležencev v prometu in lahko zelo hitro pride do nezgode. Žarometi so lahko različni, svetijo v različnih oblikah in z različnimi svetlobnimi efekti, zato moramo biti pazljivi kaj si privoščimo na našem vozilu, ker po zakonu ne smemo imeti na vozilu kar se nam zahoče. Če žarometi, ki jih uporabljate po zakonu niso dovoljeni lahko prav tako dobite kazen in zahtevek, da jih je potrebno nujno zamenjati. Pomembno je, da so žarometi na vašem vozilu primerne svetlobe in ne ovirajo drugih udeležencev v prometu in s tem povzročijo kakšne neprijetnosti, ki bi jih lahko kasneje obžalovali.

Redno vzdrževani žarometi

Žarometi lahko hitro pregorijo, zato pa je pomembno, da imamo v avtu pripravljene rezerne žarnice (npr. H7 LED žarnice), katere lahko med potjo zamenjamo kar sami, da nam omogočijo nadaljevanje poti. Veliko voznikov žaromete najraje naročuje na spletnih straneh, ker jih lahko naročite po zelo ugodnih cenah, ter več različnih vrst, ki so vam najbolj všeč. Spletna stran silux.si vam omogoča nakup zelo ugodnih žarometov in hkrati tudi dovolj kvalitetnih za daljše delovanje. Ob nakupu se je vseeno dobro pozanimati kakšni so zakonski predpisi in kakšni žarometi so sploh dovoljeni na Slovenskih cestah, ker v drugem primeru lahko pride do nezgode ali pa prejmete neprijetno kazen, ker se ne držite predpisov, ki jih je določil slovenski zakon.