H7 žarnice – najpogostejša vrsta avtomobilskih žarnic

Lastniki avtomobilov se pogosto znajdemo v situaciji, ko opazimo, da imamo težavo s svetili oziroma bo potrebna menjava avtomobilske žarnice. Večina se sama loti menjave, običajno gre za H7 žarnice, pri tem pa je potrebno biti previden, da žarnice ne poškodujemo. 

Prav tako je potrebno biti pozoren že pri samem nakupu – različnim avtomobilom oziroma modelom vozil ustrezajo različne žarnice. Najpogosteje v avtomobilih najdemo H7 žarnice. Avto žarnice H7 proizvajajo različni proizvajalci, saj so pogosta izbira lastnikov vozil, obenem pa gre za kvaliteten avtomobilski del.

Kaj so H7 žarnice?

Avto žarnice H7 so najpogosteje vgrajene halogen žarnice. Življenjska doba halogenske H7 žarnice je do 550 ur, žarnice pa so majhne in lahke. Številni proizvajalci izdelujejo avto žarnice tega tipa; žarnice H7 pa se lahko med seboj pomembno razlikujejo. Nekatere žarnice imajo daljšo življenjsko dobo, razlikujejo pa se tudi v svetilnosti – ali oddajajo bolj belo oz. modrikasto svetlobo ali je svetloba klasične rumenkaste barve.

Avto žarnice H7
Žarnice H7 se lahko med seboj razlikujejo po svetilnosti.

Priljubljena postajajo LED svetila. LED H7 žarnice naj bi imele daljšo življenjsko dobo. Nekateri proizvajalci zagotavljajo, da je doba delovanja LED H7 žarnice kar 2500 ur. Prav tako so LED žarnice manj občutljive in s tem bolj odporne na okvare. Tovrstne žarnice zagotavljajo večjo svetlobo in s tem preglednost vozišča, slabost pa je, da so cenovno manj dostopne.

Menjava avtomobilske H7 žarnice

Pri menjavi moramo biti še posebej previdni. Če se tega ne lotimo ustrezno, lahko poškodujemo ali celo uničimo izdelke oziroma svetilo ne bo ustrezno delovalo. Če sami nismo najbolj vešči tovrstnih del, je dobro, da se obrnemo na osebo, ki je to že počela oziroma se obrnemo na ustreznega strokovnjaka. 

menjava H7 žarnice
Menjavo H7 žarnice lahko opravite sami ali na servisu, čeprav je to iskreno, lažje reči kot narediti. Žarnico na voznikovi strani je težko doseči, vendar ne nemogoče.

Menjavo žarnic lahko opravimo tudi v okviru servisa. Redno vzdrževanje avtomobila, kar vključuje tudi delujoče avtomobilske žarnice, je nujno, v kolikor ne želimo dodatnih težav na cesti. Poleg tega, da s pomočjo žarnice vidimo vozišče, smo s tem tudi vidni ostalim udeležencem prometa. Prav tako je potrebno biti pozoren na delovanje smerokazov ter ostalih luči, ki so na vozilu. Le tako bodo ostali vozniki vedeli, ali zavijamo in kam oziroma ali zaviramo. V nasprotnem primeru pa nas lahko doleti denarna kazen. 

Pri izbiri oziroma nakupu avtomobilskih žarnic je torej potrebno biti pozoren na ustreznost žarnice ter previdnost pri menjavi. Prav tako je nujno, da se žarnico zamenja takoj, ko opazimo, da ta ne deluje več.

Bogata ponudba rezervnih delov za avto Silux

Okvara avtomobila vznejevolji vsakega lastnika vozila. Dogovarjanje za termin popravila in visoke cene storitev so dodaten razlog za slabo voljo, poleg dejstva, da bomo nekaj časa brez svojega avtomobila. Če ne gre za hujšo okvaro vozila, pač pa le za menjavo dela avtomobila, si lahko do neke mere pomagamo sami. Rezervni deli za avto so namreč dostopni v spletnih trgovinah, kar naročniku omogoča lažji nakup – tako je tudi s spletno trgovino s Silux avto deli. 

Široka paleta izdelkov, ki jih nudi spletna stran Silux avto deli

Silux avto deli so rezervni deli za avto, ki jih lahko preprosto naročimo kar na njihovi spletni strani. Vnesti je potrebno zgolj znamko in model vozila ter leto izdelave, nato pa med ponujenimi kategorijami izberemo avto del, ki ga potrebujemo. 

Raznolika izbira rezervnih avtodelov

Posameznik, ki se odloči za nakup avtodelov, lahko izbira med široko paleto izdelkov, ki jih spletna stran Silux avto deli ponuja. Izbiramo lahko med ponudbo svetil, ogledal, stekel, delov karoserije, motorji, hladilnih sistemov, delov, ki sestavljajo podvozje ter ostalo dodatno opremo. 

Rezervni deli za avto so torej preprosto dostopni, nakup se lahko opravi kar od doma, dostavna služba pa naročene avtodele pripelje prav do vrat. Potrebno se je le še dogovoriti za termin menjave okvarjenega avtodela oziroma se samostojno lotiti popravila, v kolikor smo tega vešči.

Ponudba rezervnih delov za avto Silux

Če pride do okvare svetil, je potreben takojšen ukrep. Avtomobilske luči morajo delovati, saj le na tak vidimo okolico ter smo hkrati vidni ostalim udeležencem prometa. Svetila vključujejo žaromete, zavorne luči, smernike, meglenke, pozicijske luči, dnevne luči in odsevnike. Prav tako ne smemo odlašati z menjavo ogledal, saj je uporaba le-teh nujna za zagotavljanje varnosti. Podobno je tudi z menjavo stekel. 

rezervni deli za avto
Če pride do okvar posameznih delov, lahko na preprost način naročimo rezervne dele za avto kar na spletu, da bo vozilo delovalo in zagotavljalo varno vožnjo.

Drugače pa je s samo karoserijo; lahko se zgodi, da pride do odrgnin in vdolbin ali pa avto načne rja, vozilo pa bo kljub temu delovalo in zagotavljalo varno vožnjo. Vsekakor je na dolgi rok smiselno, da poskrbimo tudi za vidne dele avtomobila, kot so blatniki, boki, robovi, odbijači … Pri okvari hladilnih sistemov ali pa motorja je potrebno takojšnje ukrepanje. Brez delujočega motorja se vozilo ne bo premikalo, hladilni sistemi pa poskrbijo za samo ohlajanje tega avtodela. 

Vzdrževano vozilo je nujno za varno vožnjo, rezervni deli za avto pa stvar, s katerimi se na neki točki sreča vsak lastnik vozila. V kolikor pride do okvar posameznih delov, lahko na preprost način naročimo rezervne dele za avto kar na spletu. Za menjavo le-teh pa naj, v kolikor nismo vešči sami, poskrbi izkušen avtomehanik.