Izberimo najboljše strešne nosilce za svoj avtomobil

Če veliko potujemo z družino ali prijatelji, nam hitro v avtomobilu zmanjka prostora. Velike torbe, športna oprema in oblačila hitro napolnijo prtljažnik ter tudi druge notranje prostore avtomobila za shranjevanje. Tipski strešni nosilci za avto pa nam olajšajo prevoz vse možne prtljage. To so lahko tudi kolesa, kanuji, smuči in ostala oprema. Res pa je, da moramo izbrati prave nosilce, saj je vsak avtomobil malo drugačen. Če razmišljate o nakupu nosilcev, potem vabljeni k branju tega članka.

Tipski in univerzalni nosilci

Ko bomo pregledovali ponudbo strešnih nosilcev za naš avto, potem bomo hitro opazili, da obstajata dve glavni vrsti:

Univerzalni

Narejeni so, da jih lahko namestimo na skoraj vsak avtomobil. Taki nosilci so primerni, če hitro potrebujemo rešitev za nošenje prtljage ali pa ne obstaja tipskih nosilcev za naš model avtomobila.

Tipski

Tipski strešni nosilci za avto pa so narejeni samo za naš model ali serijo vozila. Veliko ljudi se raje odloči za tipsko verzijo nosilcev, saj bolje izkoristijo prostor na naši strehi in so bolj aerodinamično prilagojeni dolgim vožnjam.

Če potrebujemo rešitev za nošenje prtljage za naše stalno vozilo, potem so tipski strešni nosilci za avto idealni. Ob pogostem menjavanju vozilu, pa nam bolj prav pridejo univerzalni, saj jih lahko premeščamo z avta na avto hitro in brez komplikacij.

Večja aerodinamičnost na daljših vožnjah

Tipski strešni nosilci

Tipski strešni nosilci za avto nam olajšajo prevoz prtljage

Velika prednost tipskih nosilcev je ta, da se veliko bolj obnesejo na daljših vožnjah. Temu je tako, saj so narejeni za točno naš model avtomobila. To pomeni, da so inženirji v tovarni lahko naredili popoln načrt, kako najbolje izkoristiti kapaciteto nošenja in aerodinamično obliko.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *