Ohranimo čist izgled našega avtomobila

Vožnja avtomobila je nujen del življenja za mnoge posameznike. Tako se hitro in brez zamud pripeljemo v službo ali obiščemo prijatelja. Res pa je, da se bo sčasoma na našem jeklenem konjičku pričela nabirati umazanija. Ta pa močno zniža vrednost vozila ter ga naredi neprijetnega za vožnjo. Skrb za zunanji in notranji videz našega vozila pa zahteva nekaj truda. Tako je avto kozmetika izredno pomembna, če želimo ohraniti čist videz. Obenem pa nam skrb za karoserijo avtomobila omogoča, da odkrijemo in popravimo skrite napake, ki so lahko nevarne.

Odstranimo umazanijo z našega vozila

Dejstvo je, da čist avto izgleda najbolje. Poleg tega z rednim pranjem, sesanjem in uporabo čistil avto kozmetike ohranimo naš avtomobil v najboljšem stanju. S tem preprečimo nabiranje umazanije ter zmanjšamo možnosti za nastanek poškodb. Temu je tako, saj je karoserija avtomobila pravo zbirališče različne umazanije. Umazanija lahko postane zelo trdoživa, če je ne odstranimo kmalu. Poleg tega pa vsebuje vlago, kar sčasoma resno poškoduje karoserijo avtomobila.

Naše vozilo lahko oskrbimo z najbolj osnovnimi čistili avto kozmetike. To lahko storimo doma, saj potrebujemo dostop do vode in kvalitetno čistilo. Gobe, spužve, krtače in brisače so odlični pripomočki, če se želimo čiščenja lotiti bolj celovito.

Pri pranju vozila se tudi razgibamo. Lahko bi rekli, da je to nekakšne vrste telovadba, ki je koristna za vsakega voznika. Pranje z vodo lahko opravimo vsake toliko časa. Ni pa priporočljivo predolgo čakati. Po dolgem času bo naš avto zelo umazan. To pa bo naredilo pranje veliko težje. Ko vozilo operemo, ga je dobro tudi obrisati. Tako se znebimo ostankov posušene vode, ki kvarijo zunanji izgled vozila.

Ohranimo notranjost avta v vrhunskem stanju

Notranjost avtomobila je tudi izpostavljena raznim madežem. Umazani čevlji, prah in ostanki hrani hitro povzročijo madeže na armaturi, preprogi in drugje. Najlažje se jih znebimo s kvalitetnim sesalcem. Tega pa uporabimo za odstranjevanje peska, listja, posušenega blata ipd. S sesalcem lahko počistimo preproge, sedeže in tudi dele armaturne plošče. Ni pa priporočljivo uporabljati sesalca za čiščenje avto karoserije.

Pri čiščenju kabine je pomembna uporaba primernih produktov za avto kozmetiko. Potrebovali jih bomo za trmaste madeže na preprogah, kot tudi sedežih. Za odstranitev madežev na oblazinjenih površinah bomo potrebovali posebna čistila. Tako zagotovimo, da ne bomo poškodovali sedežev in drugih občutljivih delov notranjosti našega avtomobila. 

Pri čiščenju kabine moramo biti pozorni, da ne uporabljamo velikih količin vode. Vode je lahko škodljiva za armaturno ploščo, sedeže ipd. Temu je tako, saj preostanki vode postanejo zbirališče plesni.

Vzdrževanje avtomobilske karoserije

Z avto kozmetiko lahko na ugoden in preprost način vzdržujemo zunanji in notranji izgled avtomobila. S tem bomo tudi poskrbeli, da bomo opazili in oskrbeli povzročene poškodbe na karoseriji. Pod avto karoserijo se nahaja posebna pena, ki skrbi za porazdelitev sile raznih udarcev. Pod to peno pa so ključne komponente vozila. Tudi ob manjših udarcih se lahko poškoduje katera izmed teh komponent. To je lahko izredno nevarno, saj se tako oslabi struktura vozila ali njegove funkcije.

Če pa imamo zunanjost očiščeno s produkti avto kozmetike, potem hitro ugotovimo možne težave. Poleg tega pa tako preprečujemo nabiranje vlage, plesni in drugih nevšečnosti, ki povzročajo rjo. Vedno več voznikov se tudi odloča za nanos posebnega keramičnega premaza na svoje vozilo. Tako zaščitijo avto karoserijo pred odrgninami, ki jih povzročijo kamenčki in drugi leteči predmeti. 

Zunanji izgled vozila je zelo pomemben za ohranjanje njegove vrednosti. Če na karoseriji ne bo prask, rje in poškodb od udarcev, bomo vozilo veliko lažje prodali. Tako bomo poskrbeli za večjo prodajno ceno, neglede na starost našega jeklenega konjička.

Velikokrat se tudi zgodi, da starši predajo svoje vozilo svojim otrokom. Če je za notranjost in zunanjost bili posrbljeno z orodji, ki nam jih prinaša avto kozmetika, potem bo avto izgledal kot nov.

Čiščenje občutljivih delov 

V notranjosti in zunanjosti novih vozil se nahaja veliko občutljivih komponent. Vedno več vozila ima vgrajen GPS sistem, kamere, potovalni računalnik ipd. Kamere imajo leče, ki se hitro umažejo. Pranje z vodo jim povrne nekaj čistosti, vendar to ni najboljša rešitev. Specifični proizvodi avto kozmetike nam omogočajo, da kupimo čistilo za točno določeno nalogo. Tako lahko očistimo občutljivo kamero, zaslon na GPS sistemu ipd. Tako ne bomo nič nehote poškodovali. Naše vozilo pa bo tudi čez več let izgledalo, kot novo.

Na spletni strani www.silux.si lahko zasledimo vse, kar potrebujemo za ohranjanje čistosti našega vozila. Poleg tega pa lahko na strani zasledimo veliko nadomestnih delov za vozila vseh vrst.