Potovanje po Sloveniji in izposoja avtodoma za petčlansko družino

V kolikor niste pristaš poležavanja ali zadrževanja samo na eni lokaciji, je izposoja avtodoma odličen način aktivnega preživljanja počitnic za vašo družino. Avtodom omogoča potovanje na različne destinacije ali izjemno udobno kampiranje na samo eni lokaciji. V primeru slabega vremena imate vedno streho nad glavo, kar je posebej pomembno na začetku in proti koncu turistične sezone, ko je vreme bolj spremenljivo.

Udobno potovanje z avtodomom kamorkoli želite

Počitniška izposoja avtodoma vam omogoča potovanje na različne lokacije. Prednost avtodoma je v tem, da so počivališča in prenočišča za avtodome pogosto v neposredni bližini znamenitosti. To pomeni, da lahko z vozila nemoteno opazujete priljubljene turistične točke. Turistična izposoja avtodoma vam omogoča ogled več različnih držav v razmeroma kratkem času. Potovalna hitrost je odvisna samo od vaših želja in cestnih omejitev. 

Izposoja avtodoma je odličen način aktivnega preživljanja počitnic za vašo družino

Počitnice z avtodomom ali kampiranje v šotoru?

V kolikor se odločate med udobnim potovanjem z avtodomom in med kampiranjem v šotoru, morate upoštevati določene dejavnike. V primeru dežja ali hujšega neurja, boste v avtodomu udobno in brezskrbno vedrili. V primeru slabega vremena boste v avtodomu lahko kuhali različne jedi ali pijače, da se segrejete. Med vročinskim valom se lahko ohladite v klimatiziranem vozilu ali jeste sladoled iz vašega zmrzovalnika. Na mizi znotraj vozila boste z najmlajšimi igrali namizne igre ali pa barvali pobarvanke. Ogledali si boste lahko različne filme kar na televiziji v vozilu ali pa na prenosniku. Avtodom ima ogromno prednosti pred šotorom.

Izposoja avtomobila za potovanja
Namesto nakupa razmislite o izposoji avtomobila za potovanja

Odlična opremljenost avtodomov za vsakega popotnika

Opremljenost avtodoma je odvisna od izbranega modela vozila. Večina modernih avtodomov ima sodobno notranjost in kvalitetno oblazinjenost sedišč. Prednost tega tipa vozila je tudi v tem, da je postelja vedno na voljo, tako, da se lahko kvalitetno naspite na vsakem postajališču. V vozilu najdete tudi:

 • Velik jedilni prostor s petimi sedišči,
 • Sodobno notranjo opremo,
 • Večpredstavnostne stene in multimedijske naprave,
 • Najmanj štiri ležišča in štiri sedišča,
 • Panoramska in strešna okna,
 • Kvalitetni ogrevalni sistem.

Popusti na zgodnji ali podaljšani najem vozila

Na spletu se tudi pozanimajte, ali ponudnik nudi možnost koriščenja zgodnjega najema izven sezone ali pa možnost podaljšanega najema za več mesecev. Na ta način lahko vozilo na primer koristite tudi več zaporednih mesecev in obiščete vse destinacije, ki jih že od nekdaj želite. Na spletu tudi preverite velikost vozila, kapaciteto in dodatno opremo. Vse našteto preverite tudi pred najemom avtodoma kar na lokaciji izposojevalnice. Na ta način boste izbrali najbolj primerno prevozno sredstvo za vaše potrebe.

Izposoja avtomobila
Dolgotrajna izposoja avtomobila se izplača

Namesto nakupa razmislite o izposoji avtomobila za potovanja

V kolikor živite v mestu in razmišljate o nakupu avtomobila, raje razmislite o izposoji avtomobila, če vozilo ne potrebujete pogosto. Prednosti izposoje avtomobila so, da:

 • vozila ni potrebno registrirati,
 • vozilo že ima vinjeto,
 • zavarovanje ne stane veliko,
 • vam cene avtomobila ne upoštevajo pri otroškem dodatku ali pri uveljavljanju drugih olajšav,
 • ne potrebujete dolgotrajnega najema garaže,
 • prihranite strošek plačevanja parkirnine,
 • pogosto lahko menjate vozilo za večje, boljše in dražje.

Dolgotrajna izposoja avtomobila se izplača

Dolgotrajna izposoja avtomobila se na dolgi rok izplača. V primeru, da niste zadovoljni z vozilom, ga lahko vrnete v izposojevalnico in se odločite za drug model. Na ta način lahko izberete med večjim naborom vozil in resnično izberete samo tisti avto, ki vam ustreza. Prednost najema vozila pri izposojevalnici je tudi v tem, da ima večina podjetij možnost, da vozilo vrnete na dislocirani enoti, kar pomeni, da prihranite tudi bencin in druge stroške ob vračilu vozila nazaj.

Logistične težave v mestu in zakaj je najem vozila pametna rešitev

V mestih je velikokrat največja težava parkiranje. Najbolj problematično je v centru večjih mest, kot so Ljubljana, Maribor ali Piran, kjer so posamezne cone za parkiranje. Na conah v sredini mesta je parkirnina dražja, vedno pa tudi nimate možnosti parkiranja. V primeru, da živite in delate v mestu, se izposoja avtomobila bolj izplača tudi na kratek rok. Vozilo najamete, ko želite na izlet ali po nakupih v drugo državo. Ko se vrnete, avto samo zapeljete nazaj v izposojevalnico.

Počitnice na morju in najem vozila

Za daljše počitnice na morju se morate odločiti med najemom avtodoma in avtomobila. V kolikor nameravate prebivati v kampu več tednov, se bolj izplača izposoja avtodoma za vožnjo in spanje. V kolikor nameravate prebivati v apartmajih ali hotelih, pa za vožnjo uporabite raje izposojen avtomobil.

Preberite si še naslednji članek: Uporaba navigacije za bolj varno vožnjo