Strešni nosilci so še kako priročni

Zavedamo se, da so prtljažniki naših vozil ponavadi premajhni, da bi vanj lahko spravili vse, kar potrebujemo za na pot. Vanje tako ne moremo spraviti smuči, jadralnih desk, koles in še kaj podobnega. Ena od boljših rešitev je ta, da se pri tem zanašamo na streho našega jeklenega konjička, na kateri pa moramo seveda imeti ustrezen pripomoček. Pri tem se lahko zanašamo samo na dovolj kakovostne nosilce, ki morajo biti posebej prilagojeni našemu avtomobilu.

Strešni nosilci se na trgu pojavljajo v najrazličnejših oblikah, sami pa moramo s pomočjo strokovnjaka vedeti, kateri od njih je najbolj primeren za nas. Pri tem je pomembna tudi kakovost. Najkakovostnejši strešni nosilci so po mnenju strokovnjakov izdelani iz trdega aluminija. Zanje velja, da so veliko lažjo od preostalih, na primer od železnih. Kljub temu pa se nosilci, ki so veliko lažji, še vedno pohvalijo z izjemno nosilnostjo, tudi do 100 kilogramov.

Z njimi ne bomo poškodovali svojega vozila

Veliko ljudi ima v lasti avtomobile, za katere so odšteli kar nekaj denarja. Ravno zato izjemno pazijo, kaj nameščajo na njih ali vanje. Pri montiranju strešnih nosilcev pa so še posebej previdni, saj se lahko kaj hitro zgodi, da pride do prask ali česa podobnega. Če se bodo lastniki takih avtomobilov odločili za strešne nosilce najboljših proizvajalcev potem se nimajo česa bati. Zanje je namreč značilno, da so njihove pritrditvene roke obložene s prav posebno gumo, ki preprečuje nastanek vsakršne praske ali pa česa podobnega.

Poleg tega so strešni nosilci take kakovosti opremljeni tudi s posebnim varnostnim sistemom s ključavnico. Namestitev pa je v celoti več kot pa le enostavna. Ne zahteva namreč nobenega posebnega orodja pri montaži oziroma nameščanju.

Strešni nosilci za različne namene

V osnovi lahko strešne nosilce delimo na tri sklope. V prvi sklop sodijo tipski strešni nosilci, ki jih lahko poimenujemo kar tovorni. Za njih je značilno, da so prilagojeni vsakemu vozilu, njihova nosilnost je tudi do 200 kilogramov. Priljubljeni so tudi nosilci, ki so namenjeni za vozila brez sani. Ti imajo nosilnost nekje do 100 kilogramov. Tretji sklop pa predstavljajo nosilci, ki jih imenujemo univerzalni strešni nosilci. Namenjeni so za odprte in zaprte strešne sani. Za njih je tudi značilno, da so kompatibilni z vsemi strešnimi dodatki drugih blagovnih znamk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *