Strešni nosilci za avto se morajo popolnoma prilegati vašemu vozilu

Strešni nosilci morajo biti praviloma oblikovani tako, da se popolnoma prilegajo prevoznemu sredstvu, na katerega jih nameščate. Nosilci na strehi vašega avta v resnici predstavljajo osnovo, ki jo potrebujete za prevažanje koles, smuči, kovčkov in še česa. 

Avtomobilski strešni nosilci so dandanes zasnovani tako, da na njih lahko prevažate že skoraj kar koli. A pri izbiri novih nosilcev pazite na to, da bo na njih napisano ime kvalitetnega proizvajalca. Čeprav boste za takšne nosilce za na streho avta odšteli kar nekaj evrov več, pa se boste z njimi počutili veliko varneje in prijetneje saj boste vedeli, da imate na svojem vozilu zaupanja vreden izdelek in da je vaš tovor varno pritrjen.

Dejavniki pri izbiri strešnih nosilcev za avto 

Strešni nosilci za avto se dandanes lahko dobijo na številnih mestih, a zagotovo jih je najbolje nakupovati na preverjenih mestih. Izbira primerne prodajalne je prvi korak, ki vas bo pripeljal do dobre izbire avtomobilskih strešnih nosilcev. V nadaljevanju pa boste morali paziti na še kar nekaj pomembnejših dejavnikov, ki jih nikakor ne smete ignorirati. 

Avto strešni nosilci

Vsak avto ima nekoliko drugače oblikovano streho. Ravno zato za vsak tip avtomobila na trgu obstaja drugačna kombinacija osnovnih, sestavnih delov strešnega nosilca. Sicer pa so osnovni sestavni deli strešnega nosilca prečne palice, noge in še pritrdilni kit. In kako boste vedeli, katera kombinacija je najustreznejša za vaše prevozno sredstvo? Odgovor je sila preprost. Osredotočili se boste na znamko svojega avta, letnik izdelave in ne nazadnje še na model vozila. 

Nakup strešnih nosilcev za avto 

V resnici so avto strešni nosilci za nakup dokaj preprosti, če se boste seveda pri izbiri nove opreme držali osnovnih korakov postopka. Če takšno vrsto opreme za vozilo kupujete prvič, je najbolje, da vam pri tem pomagajo izkušeni prodajalci. 

Strešni nosilci za avtomobil

Če pa ste povsem prepričani, kateri strešni nosilci so za vaše vozilo, najprimernejši, potem si to opremo lahko naročite kar po spletu. Na njem boste namreč našli kar nekaj izjemno dobre pa tudi cenovno zelo dostopne ponudbe. Ne pozabite pokukati tudi v spletno prodajalno withcar.hr. V njej so vam na voljo tudi tipski strešni nosilci vrhunskih svetovno znanih proizvajalcev. Preverite ponudbo, ki vas bo zagotovo navdušila. Na istem mestu boste lahko izbirali še drugo izjemno koristno opremo za svoje vozilo. 

Strešni kovček je zelo uporaben način shranjevalnega prostora v avtu 

Da je strešni kovček zelo uporabna in razširjena oblika shranjevalnega prostora avta, zagotovo veste tudi vi. Morda smo vas ravnokar ujeli med nakupovanjem novega. Ker je na trgu tako zelo veliko ponudbe, ste morda nekoliko zmedeni.

Video: Strešni kovček Nordrive

Verjetno so vas navdušile skorajda vse oblike avtomobilskih strešnih kovčkov, a zagotovo vsak avto kovček ni primeren za na streho vašega vozila. Pri končni izbiri naj vam zato dobro pomaga in tudi svetuje izkušeni in strokovno podkovani prodajalec. Na takšnega prodajalca pa boste naleteli le v specializirani prodajalni z avto opremo. 

Varna namestitev avtomobilskega strešnega kovčka 

Da boste svoj avtomobilski strešni kovček varno namestili, boste za to potrebovali tudi ustrezne in dovolj kakovostne strešne nosilce. Na srečo takšna avto oprema dandanes obstaja že skoraj za prav vse znamke ter modele vozil. 

Sicer pa boste med nakupovanjem strešnega kovčka hitro opazili, da se ti med seboj razlikujejo tudi glede na prostornino. Na trgu vam je na voljo avto kovček za streho, ki ima prostornino od 200 do 700 litrov. Od tega je v veliki meri odvisna tudi cena. Cena za strešni kovček se giblje v povprečju med 200 in 900 evri. 

Maksimalna obtežitev strešnih nosilcev s kovčkom 

Pri nameščanju kovčka na streho vašega vozila boste morali paziti tudi na maksimalno obtežitev strešnih nosilcev. Ta je običajno omejena na 75 kilogramov. Pri tem je vključena tudi sama teža strešnega kovčka. Teža dodatnega tovora na vašem avtu zelo vpliva tudi na vozne lastnosti vozila. Ta pa seveda v veliki meri vpliva tudi na samo varnost v prometu. Ravno zato boste vsekakor morali upoštevati maksimalno obremenjevanje strešnih nosilcev. 

Testiranje strešnega kovčka 

Avtomobilski strešni kovček odličnega proizvajalca je pred postavitvijo na prodajno mesto vedno izjemno natančno testiran. Testiranje strešnih kovčkov pod okriljem strokovnjakov praviloma poteka na več ravneh. Preveri se varnost pri trku, pritrditev na avto, stabilnost pri izogibalnih manevrih, prostornina, uporabnost in ne nazadnje še verodostojnost navedenih tehničnih podatkov. 

Pred nakupom izbranega strešnega kovčka se vam torej zelo splača preveriti še rezultate testov različnih kovčkov. Šele nato se odločite za izbiro pravega. Vedite pa, da na dobro ceno ne nazadnje vplivajo tudi dobri rezultati. Ti zagotavljajo najvarnejšo pritrditev ter varno vožnjo tovora v strešnem kovčku za avto.